SLO

 

 

 

EN

 


KMETIJA IVAN SIMONIČ
Črešnjevec 9
8333 Semič

KLET SEMIŠKE PENINE
Metliška cesta 12
8333 Semič

tel./fax:
07 3568 263
GSM:
041 655 509

e-mail:
ai.simonic@gmail.com

 

Ponudba
Predstavitev
O peninah
Degustacije
Galerija

 

Semiška penina je tako kot francoski šampanjec pridelana po klašični šampanjski metodi. Osnova je vino iz grozdja sort chardonnay, sauvignon, laški rizling in kerner, dozorelo na sončnih legah lastnih vinogradov, ki se raztezajo v semiških goricah, kot del Belokranjskega vinorodnega okoliša.

To vino se napolni v šampanjske steklenice in se doda začetni liker, ki je sestavljen iz koncentrata osnovnega vina, kvasovk in sladkorja. Steklenice se zaprejo s kovinskim zamaškom. Položiti se jih mora v vodoravni položaj in v vinu se začne proces drugega alkoholnega vrenja, prvi je bil že v sodu. Iz sladkorja nastajata predvsem alkohol in ogljikov dioksid.

Po dveh letih ali več, se s posebnim stresanjem steklenic usmeri usedlina, ki se je nabrala v vinu v vrat steklenice, ki se zamrzne. Ko se steklenica odpre, pritisk izvrže usedlino, vino se nadomesti s posebnim ekspedicijskim likerjem in se zapre s plutovinastim zamaškom.

Penine zorijo in nastajajo v kleti Semiške penine v podzemnih prostorih v Semiču, katere del je tudi v letu 2005 odprta degustacijska soba, ki ponuja posebno atmosfero za degustacijo izbranih penin.

V posebno opremljeni degustacijski sobi lahko sprejmemo do 60 gostov, ki jim nudimo pokušino sedmih različnih penin, z ogledom kleti in strokovno prezentacijo postopka pridelave penin in nasvete pri strežbi posamezne penine.
Za degustacijo se je potrebno predhodno najaviti in izbrati med različnimi možnostmi ponudbe, ki zajema vodeno degustacijo treh do osmih penin.

Poleg penin ponujamo tudi degustacijo vina sauvignon iz glinenih amfor, narejenih na Kavkazu v Gruziji. Vino je pridelano po stari gruzijski metodi in z okušanjem se povrnemo v tisočletja stare okuse in arome vina.

Ponudba degustacij s cenami na osebo (minimalno 7 oseb):

 

 

tri penine (brez zlate)

5,00 EUR

 

tri penine z zlato

 7,00 EUR

 

pet penin z zlato

 9,00 EUR

 

osem penin z zlato

 13,00 EUR

 

 

 
Cene veljajo od 01.01.2014 do preklica, so brez DDV, ker nismo davčni zavezanec.

Naročila sprejemamo po telefonu ali elektronski pošti - ai.simonic@gmail.com.

 

Ponudba Predstavitev O peninah Degustacije Kontakt